duminică, 3 aprilie 2011

Seekh Kabab



Kebabul in toate formele lui si indiferent de origini,imi lasa gura apa se fiecare data.
Am ales azi,varianta pakistaneza.
Pentru ca aveam un kilogram de carne de vita tocata,si pentru ca afara a venit primavara,am hotarat sa inauguram gratarul.
Am pregatit carnea pentru kebab si am amestecat :

1 kg de carne de vita tocata fin
1 lingurita sare
2 lingurite Garam masala facuta in casa ,dupa reteta lui Radu de aici
1 lingurita boia dulce
piper macinat
frunze de coriandru,sau pulbere de menta uscata
1 ceapa taiata fin
1 ou

Se amesteca bine toate ingrediente ,dupa care se lasa carnea 2 ore,sa se odihneasca,la frigider.
Betele pentru frigarui,se pun la inmuiat in apa rece,pentru 40 de minute.
Procedura asta,o sa le impidice sa se inflameze,cand le parleste focul la fundulet.
Apoi scoatem carnea din frigider ,o intindem pe o folie ,ca un aluat,si rulam in jurul betelor,ajutandu-ne de folie.
Puteti sa le modelati si cu mana,dar eu ma descurc mai usor asa.
In faza asta,trimiteti Omul,sa incinga gratarul.
Cand carbunii sfaraie,puneti kebabul pe gratarul uns cu o bucata de slanina.



intre timp,am pregatit masa



Puneti alaturi sosuri,legume,lamaie.

Asa arata gata



si portia mea



Si asta a mai ramas.



Vorba aia,ce-am fost si ce-am ajuns . :)


20 de comentarii:

  1. nu e coreeeect!!!!!!portia mea unde esteeeeeee? arata demential!!!! cand mai faceti?k sa vin si eu..........

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai,eu va bat!Voi deja ati scos gratarul la treaba!Si eu vreau!Merci de reteta,chiar am nevoie de ea în curînd!
    Pupici si noapte buna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai mai am un pic si plang de pofta ! Gata, sambata vad cum fac si fac un gratar,ca-mi ploua-n gura ! :) Pupici ! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. salivez! dixit! o sa fac si eu, dar cu miel.

    RăspundețiȘtergere
  5. fabulos! in primul rand, nu-mi vine sa cred ca ai facut seekh kebab. in al doilea, mi s-a facut o pofta atat de mare, incat parca si aud in minte sfaraitul carnii pe gratarul incins. Oi avea eu trecut francez, dar romanul e tot roman :)))

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Of...incepe o perioada grea, aia cu gratare :)
    Arata delicios Lia, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  7. Me&You,

    Cand mai fac,dau o strigare.:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Haplea,

    Apoi sa stii ca daaaa... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Mariette,

    Spor si tie la gratarit si

    Pofta buna !

    RăspundețiȘtergere
  10. L-am scos,ca tare luga a mai fost iarna asta.

    Pupici si tie Maya.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ana,

    Fa o poza sa te vad cum grataresti.
    Pup you.:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cristina,

    O usuram noi,ca le facem light.
    Un piept de pui,o ciuperca,un dovlecel,un ardei...copt,o nebunie.
    Pup you back.:)

    RăspundețiȘtergere
  13. inteleg ca despre o portie si pentru mine nici nu poate fi vorba !

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu asa mancare sa tot traiesti, super...

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu mai pot asista la astfel de chinuri! Pe bune! Nu-i frumos ceea ce faci! Macar puteai sa spui dinainte ca postezi destrabalarile astea ca sa nu citesc postarea! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Minunate,afara parca s-a mai incalzit si neaparat tre sa scoatem garatrele la treaba!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Va anunt oficial ca sezonul de pescuit si vanatoare s-a inchis !
    S-a deschis sezonul de gratar !
    Asa ca nu va mai minunati.
    Treceti la gratareala ! :)

    RăspundețiȘtergere