Nu stiu daca ati remarcat sau nu,dar in ultimul timp m-am profilat pe deserturi rapide si mai putin dulci.
Imi plac mult terinele,salatele de fructe,inghetatele facute in casa si cremele la pahar.
Avantaje sunt multe.In afara de lipsa untului si aparitia unor compozititii aerate sau fructate,trebuie sa recunosc ca ma imbata ideea de a face un dulce rapid,dar la fel de savuros ca unul mult mai elaborat.
Crema de astazi face parte din aceasta categorie.
Si te poate scoate din situatii fortuite la o adica.
Ce e aia situatie fortuita ?
Aia cand te trezesti cu musafiri neanuntati dar care au totusi bunul simt sa te sune cu doua ore inainte de a-ti bate la usa , sau o situatie in care nu ai chef de copt prajituri,dar vrei sa mananci ceva mai mult decat orez cu lapte , dar la fel de fin ca un tort.
Ingrediente pentru 6 portii :
3 galbenusuri
2 linguri de zahar pudra
3 albusuri
2 linguri de zahar tos
250 g mascarpone
zahar vanilat
piscoturi,biscuiti sau un pandispan ramas de la un blat
rom , sau lichior de portocale pentru insiropat.
Pentru Sos
400 g capsuni
4 linguri zahar
zeama de la o jumatate de lamaie
Pentru servit si ornat :
frisca
capsuni
frunze de menta sau lamaita
Pentru inceput cautam prin dulap 6 cupe sau pahare pe care le curatam bec.
Punem in fiecare pahar un strat de piscoturi,biscuiti sau bucati de pandispan. Stropim cu putin rom , lichior de portocale sau chiar suc de portocale.
Le lasam deoparte.
Preparam sosul de fructe.
Punem la fiert capsunile cu zaharul si zeama de lamaie , pana cand da un clocot.
Sosul acesta il repartizam , peste piscoturi.
Apoi facem crema de mascarpone.
Se freaca spumos galbenusurile cu 2 linguri de zahar pudra si cu zaharul vanilat .
Se bat albusurile cu alte doua linguri de zahar .
Apoi amestecam mascarpone cu galbenusurile si la final cu albusurile spuma .
Repartizam crema de mascarpone in pahare .
Dam la rece pentru cel putin doua ore , dupa care servim cu frisca si ornam cu capsuni,menta,lamaita,sau cu ce aveti la indemana.
Daca va ramane crema sau frisca , aveti voie sa o lingeti din cratita , pentru ca sunteti singure in bucatarie si asta e extraportia bucataresei . :)
Pofta Buna !
Hristos a inviat!
RăspundețiȘtergereMinunat desert ai facut!
mmmm,o bunatate frumos prezentata
RăspundețiȘtergeream citit crema si... minuni la pahar! nu cred ca eram prea departe de adevar, asa-i :))?
RăspundețiȘtergereUn fel de tiramisu cu capsuni la pahar :) Sigur e bun! Imi place prezentarea (si putin rom adaugat) :)
RăspundețiȘtergereMiha,
RăspundețiȘtergereAdevarat a Inviat !
Multumesc.:)
Ina,
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place.:)
Zazuzo,
RăspundețiȘtergereNu erai departe de adevar ca si eu vad minuni fara ochelari. :)))
Mihaelo,
RăspundețiȘtergereDa jos ochelarii de soare,ca scrisei de rom,sau lichior de portocale.
Ca nu se poate fara.
Hi,Hi ! :))))
e clar, avem o problema in grup azi :)). sa fie de la prea multe "oo" de Paste :))?! va pup pe toate!
RăspundețiȘtergereFrumoasa prezentare! este genul meu de desert:) rapid si bun
RăspundețiȘtergereZazuza,
RăspundețiȘtergereAi vazut cum te trimiteam eu in Siberia. :))))
Sigur e de la OO. :0)
Multumesc Nil,
RăspundețiȘtergereTe rog sa-mi spui de ce nu se pot posta comentarii pe blogul tau.
Sau nu vad eu bine.
Ca am cautat si nu am gasit acesta optiune.
Delicios!
RăspundețiȘtergereSi eu vreau, doua pahare.:D
Vai ce bine arata paharelele astea. Cum de mi-au scapat pana acum???
RăspundețiȘtergereSunt delicioase!
Arata impecabil ! cat despre gust.. sunt convinsa ca este desavarsit !
RăspundețiȘtergere