Un dulce savuros si rapid,cu gust de ciocolata si portocala.
Vi-l recomand cu caldura.
Il poate face oricine.Nu e nevoie de cuptor si va asigur ca face fata oricarui mofturos.
Daca vreti sa va impresionati musafirii sau soacra,asta este cea mai buna varianta.
Iubesc genul asta de reteta.Cu un minim de ingrediente si de timp,se obtine un desert,care te trimite direct in rai.
Totul este sa folositi o ciocolata de cea mai buna calitate,cu un procent mare de cacao.
Pentru 4 portii aveti nevoie :
160 g ciocolata cu min 70 % cacao
4 oua
coaja rasa de portocala sau Cointreau
Pentru ornat :
coaja de portocala confiata
crantz
Sau puteti pune frisca si fructe confiate.
Procedura dureaza 15 minute .
Ce dulce se poate face mai rapid ,obtinand acelasi rezultat ?
Topim ciocolata rupta in bucati, intr-un vas pe bain marie.
Alegeti un vas potrivit ca marime,astfel incat sa va incapa toata compozitia.
Amestecam ciocolata cu cele 4 galbenusuri si coaja de portocala,sau cu 2 linguri de lichior de portocale.Poate fi si whisky.
Adaugam apoi albusurile batute bat si amestecam usor de jos in sus,pana obtinem o spuma omogena.
Se imparte compozitia in patru cupe si se da la frigider pentru cel putin doua ore.
Asta-i tot.
Eu am ornat-o cu krantz si portocala confiata.
Have a bite !
V-am pupat,sa fiti iubiti !
lia am sa incerc si eu reteta ca tare bine arata
RăspundețiȘtergerece pufoasa este.......... cat de curand o incerc
RăspundețiȘtergereTare bine mai arata! Si pare si usor de facut, am sa incerc cu siguranta!
RăspundețiȘtergereciocolata si portocala=combinatie geniala. o iubesc. acum salivez, desi tocmai am mancat niste cioco amaruie. dar vreau si mousse din asta!
RăspundețiȘtergerenu-i de dat la o parte,e de incercat!!!
RăspundețiȘtergereGenial desertul asta! Excelent cand timpul nu e de partea ta... Foarte frumoasa prezentarea!
RăspundețiȘtergereLia arata grozav! eu optez petru cointreau alaturi de ceva coaja de portocala ! si intr-un paharut alaturi,fara coaja de portocala !
RăspundețiȘtergerereteta arata foarte bine
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI
de 8 martie
petrecere frumoasa cu cei care te iubesc
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereFetelor,
RăspundețiȘtergereDaca incercati spuma asta,sa-mi spuneti daca v-a placut si daca nu va lasa inima sa puneti Cointreu in crema,inchinati un pahar in cinstea mea :)
Va pup.
La multi ani,sa fii iubita si fericita!
RăspundețiȘtergereArata de vis!
RăspundețiȘtergereO sa-mi ramana gandul aici
toata ziua!
Da,da,da o cupa-i a mea! :-)
RăspundețiȘtergereDin Montreal: Felicitari de 8 Martie si Felicitari pentru acest site. Cita munca si cit profesionalism si mai ales cita generozitate in tot: in amanunte in descriere,in imagini si un imens talent creator. Si eu sunt un pasionat (anonim) si vreau sa recunosc ca am salvat citeva retete de pe site si am sa le pun in aplicare negresit.
RăspundețiȘtergereMii de multumiri pentru toata munca dumneavoastra si mai ales pentru generozitatea de a impartasii cu noi toti. Cezar.
Cezar,
RăspundețiȘtergereMa bucur enorm cand primesc feedback de la cititori.
Asa ca iti multumesc si te mai astept cu impresii sau intrebari cand ai nelamuriri.
buna! arata bine.o sa o incerc de Paste.albusurile se pun cat este inca pe bain marie?ms
RăspundețiȘtergereNu am fost suficient de explicita in reteta,recunosc. :-)
RăspundețiȘtergereAlbusurile batute se amesteca cu galbenusurile si cu ciocolata topita dupa ce aceasta este luata de pe Bain Marie.Asa ca ouale trebui sa fie foarte proaspete.
Spuma se manaca in ziua in care se prepara,dupa timpul de racire indicat in reteta.
Sau in maximum 24 de ore.