duminică, 6 martie 2011

Spuma de ciocolata-Mousse au chocolat


Un dulce savuros si rapid,cu gust de ciocolata si portocala.
Vi-l recomand cu caldura.
Il poate face oricine.Nu e nevoie de cuptor si va asigur ca face fata oricarui mofturos.
Daca vreti sa va impresionati musafirii sau soacra,asta este cea mai buna varianta.
Iubesc genul asta de reteta.Cu un minim de ingrediente si de timp,se obtine un desert,care te trimite direct in rai.
Totul este sa folositi o ciocolata de cea mai buna calitate,cu un procent mare de cacao.

Pentru 4 portii aveti nevoie :

160 g ciocolata cu min 70 % cacao
4 oua
coaja rasa de portocala sau Cointreau

Pentru ornat :

coaja de portocala confiata
crantz

Sau puteti pune frisca si fructe confiate.

Procedura dureaza 15 minute .
Ce dulce se poate face mai rapid ,obtinand acelasi rezultat ?
Topim ciocolata rupta in bucati, intr-un vas  pe bain marie.
Alegeti un vas potrivit ca marime,astfel incat sa va incapa toata compozitia.
Amestecam ciocolata cu cele 4 galbenusuri si coaja de portocala,sau cu 2 linguri de lichior de portocale.Poate fi si whisky. 
Adaugam apoi albusurile batute bat si amestecam usor de jos in sus,pana obtinem o spuma omogena.
Se imparte compozitia in patru cupe si se da la frigider pentru cel putin doua ore.
Asta-i tot.
Eu am ornat-o cu krantz si portocala confiata.
Have a bite !





V-am pupat,sa fiti iubiti !

17 comentarii:

  1. lia am sa incerc si eu reteta ca tare bine arata

    RăspundețiȘtergere
  2. ce pufoasa este.......... cat de curand o incerc

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bine mai arata! Si pare si usor de facut, am sa incerc cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  4. ciocolata si portocala=combinatie geniala. o iubesc. acum salivez, desi tocmai am mancat niste cioco amaruie. dar vreau si mousse din asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu-i de dat la o parte,e de incercat!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Genial desertul asta! Excelent cand timpul nu e de partea ta... Foarte frumoasa prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lia arata grozav! eu optez petru cointreau alaturi de ceva coaja de portocala ! si intr-un paharut alaturi,fara coaja de portocala !

    RăspundețiȘtergere
  8. reteta arata foarte bine
    LA MULTI ANI
    de 8 martie
    petrecere frumoasa cu cei care te iubesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fetelor,

    Daca incercati spuma asta,sa-mi spuneti daca v-a placut si daca nu va lasa inima sa puneti Cointreu in crema,inchinati un pahar in cinstea mea :)
    Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani,sa fii iubita si fericita!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata de vis!
    O sa-mi ramana gandul aici
    toata ziua!

    RăspundețiȘtergere
  13. Din Montreal: Felicitari de 8 Martie si Felicitari pentru acest site. Cita munca si cit profesionalism si mai ales cita generozitate in tot: in amanunte in descriere,in imagini si un imens talent creator. Si eu sunt un pasionat (anonim) si vreau sa recunosc ca am salvat citeva retete de pe site si am sa le pun in aplicare negresit.
    Mii de multumiri pentru toata munca dumneavoastra si mai ales pentru generozitatea de a impartasii cu noi toti. Cezar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Cezar,

    Ma bucur enorm cand primesc feedback de la cititori.
    Asa ca iti multumesc si te mai astept cu impresii sau intrebari cand ai nelamuriri.

    RăspundețiȘtergere
  15. buna! arata bine.o sa o incerc de Paste.albusurile se pun cat este inca pe bain marie?ms

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu am fost suficient de explicita in reteta,recunosc. :-)
    Albusurile batute se amesteca cu galbenusurile si cu ciocolata topita dupa ce aceasta este luata de pe Bain Marie.Asa ca ouale trebui sa fie foarte proaspete.
    Spuma se manaca in ziua in care se prepara,dupa timpul de racire indicat in reteta.
    Sau in maximum 24 de ore.

    RăspundețiȘtergere