duminică, 12 decembrie 2010

Rulouri de pui




Ma gandeam ce poveste sa va spun in legatura cu rulourile astea.
Ei  bine,nu au nici o poveste.Pur si simplu am vrut sa le fac,pentru ca nu le-am  facut niciodata.
Pot fi aperitive,sau fel de baza daca le puneti alaturi o garnitura si o salata.

Asadar avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

-fasii de piept de pui,taiate subtire si batute usor cu ciocanul intre doua bucati de folie alimentara pana cand se netezesc
-felii de sunca foarte subtiri,in numar egal cu cele de piept de pui
-felii subtirele de cascaval
-bastonase de morcov,ceapa verde,masline,mazare,fasole verde, sparanghel,  sau orice leguma va place si credeti ca se potriveste.
- sare,piper
- frunze de salvie optional

Legumele se fierb in apa cu sare,al dente.

Punem pe planseta de lucru o felie de carne,apoi una de sunca,una de cascaval si in mijloc un baston de leguma. Rulam cat de strans se poate ruloul,condimentam cu sare si piper si acum e acum.
Acum ar trebui rulate in folie de aluminiu.
Eu am cateva pasarele printre care si problema cu aluminiul.
Folosesc folia asta doar pentru protectia aragazului si a hotei.
Asa ca am taiat fasii din hartie de copt.Am trecut fiecare fasie prin jet de apa rece,apoi am stors-o putin si am impachetat rulourile.
Ca sa fiu sigura ca stau bine ,le-am legat si cu sfoara. :)



Le-am asezat apoi in tava pe hartie de copt si le-am pus in cuptor la 200 de grade 35 de minute.


Ca sa fiu sigura ca sunt facute,am scos un rulou si l-am testat.
Trebuie sa vorbesc cu Mos Craciun sa-mi aduca un termometru din ala smecher. :)
Oare Mosul citeste aici ? :) :)
Se scot din cuptor,se lasa cateva minute sa se racoreasca,dupa care se scot si se presara cu seminte de mac.



Am pus alaturi niste cartofi taranesti,dupa reteta mea .Nu stiti care ?
Hai sa v-o spun .
Cartofii curatati,spalati,taiati mai din barda.
Adica bucati mai marisoare,pudrati cu sare si piper,badijonati cu ulei,imbalsamati cu un catel de usturoi si frunze de rozmarin.
Am pus totul intr-o tava ,pe hartie de copt si s-au copt o data cu rulourile, pe nivelul de jos.

Pofta buna.





12 comentarii:

  1. arata fff bine. sa iti aduca mosul ce iti doresti:))) te pusi

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooooo, ce minunatie. Nu stiu cand zici tu ca ai mai facut si tocana de cartofi...intre rulourile astea superbe si chiflele alea de nota 10??? ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta operatiunea cu rulatul in hartie de copt...nu s-au lipit de hartie?
    Si apropo de mosh...sunt sigura ca trece pe blogul tau, doar trebuie sa se inspire si el de undeva :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Giovanna,
    Sara
    Diamond

    Va pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. La chefa,

    pentru o tocana de cartofi,este timp oricand,daca pofta-i mare. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buni,

    Sa stii ca nu se lipeste.
    Eu am udat hartia putin si am
    stors-o.Ca sa devina mai maleabila.

    RăspundețiȘtergere
  7. Faine ochioasele tale! O sa fie prietene bune cu rulourile bunicii la bufetul pe care il pregatesc :))
    Mersi de idee!

    RăspundețiȘtergere
  8. Piciorus,poti sa faci si spuma de
    somon,ca se face simplu de tot si e ochioasa rau.
    Am postat-o la "Cina cu prietenii".

    RăspundețiȘtergere
  9. Faine, mai!
    Si ce interesant e cu hartia aia etc etc etc..
    Oare cand le vine randul ca eu memorez cam cate..4-5 retete pe zi:))))
    Week-end frumos, Lia!

    RăspundețiȘtergere
  10. Gaby,

    Nu-ti fa probleme ca si lista mea cu retete de facut e foarte lunga.... :)

    RăspundețiȘtergere