joi, 2 decembrie 2010

Ciorba de pui cu zeama de varza murata


O ciorba de iarna,de uns pe suflet.
Avem nevoie pentru 4 litrii de ciorba de :


- pulpe de pui,2 sau 4,dupa cum vreti sa fie ciorba de carnoasa.
- o lingura untura de gaina,sau 100 ml ulei
- zarzavat(morcovi,patrunjel,telina,pastarnac)
- o ceapa
- 200 g mazare congelata sau din conserva
- sare,piper,boia
- 75 g orez sau fidea
- 3 litrii apa
- 1 litru zeama de varza murata
- 1 ardei iute
- verdeata.Eu am pus Cuburi cu Telina si Leustean din congelator.

Am spalat pulpele.
Am curatat,spalat si taiat ceapa si zarzavaturile .
Se pun toate  la prajit  intr-o lingura de untura de gaina sau in ulei.
Cand s-au rumenit usor,adugam putina sare,boia si apa.
Putina sare,pentru ca zeama de varza e deja sarata.Ii vom potrivi gustul la sfarsit.
Lasam sa fiarba linistit sub capac.
Cand zarzavatul si carnea sunt fierte,scoatem pulpele din ciorba,indepartam pielea si taiam carnea in bucati potrivite.
O punem inapoi in ciorba.
Adaugam mazarea,zeama de varza si orezul sau fideaua si ardeiul iute.

Lasam sa mai fiarba 15 minute pana cand toate  ingredintele sunt gata de a fi puse in farfurie.
In momentul asta,priviti in oala,invartiti cu polonicul,inhalati si veti vedea horoscopul pe 2011......ca intr-un glob de cristal.
Nu ma credeti ?
Incercati. :)

17 comentarii:

  1. Astept previziunile pentru varsator cu ascendent nedefinit.De ciorba ce sa zic: dementiala asa cu zeama de varza.Iti incalzeste inima si stomacul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos se vede grasimea deasupra.... apetisant. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase culori asta inseamna plin de vitamine, super...

    RăspundețiȘtergere
  4. gaina fu de casa,nu?pentru ca prea arata bine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu deja imi imaginez cum se invartesc constelatiile prin bolul ala de cristal....Cel mai mult imi lipseste zeama aia de varza, bateauar vina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lilly,
    Uite aici un link :

    http://www.zodii.ro/zodiac/Horoscop-Varsator-2011*an_2011-zodie_varsator-horoscop_anual.html

    :) :) :) :) :) :)

    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Surac.
    Reteta este :
    Legumele din piata si puiul din
    ograda. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da Craitza,

    Pui de carne,de casa.
    I-am crescut 4 luni,i-am taiat,(nu eu ci vecina ),transat si acum doar scot din congelator.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chefa,
    Iti vand un pont.
    Cumpara o varza,opareste-o,desfa frunzele,pune-le intr-un borcan incapator cu apa,sare,marar,piper si o felie de paine negra deasupra.
    Acopera cu o farfurie.
    Pune afara la soare,sau la caldura.
    Intr-o saptamana,ai varza murata si zeama de varza.
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult pentru pont ;) Sa stii ca o sa o incerc sa o fac ca tare mi-e dor de zeama de varza. Cu leusteanul am rezolvat-o ca mi-a adus tata seminte sa le plantez la primavara si acum am si leustean uscat. Te pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata minunat! Si am citit si despre cuburile cu leustean si telina - ce idee geniala! Fac si eu in weekend! Mersi pentru inspiratie :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Neah, nu se pune.Io vreau sa stiu ce spune sfera ta de cristal/alias oala cu ciorba!

    RăspundețiȘtergere
  13. Le blog piquant,

    Cu mare placere si pofta buna !

    RăspundețiȘtergere
  14. Lilly,

    Pai in ciorba mea am vazut doar viitorul meu.
    Tre s-o faci si tu pe-a ta.
    Altfel nu tine magia. :)
    Mie mi se arata multe schimbari de
    situatie,surprize placute ,intalniri la ceas de seara
    si drumuri pe costise.
    A si pastravi la gratar si baie in
    lac. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ciorba de iarna cu culori de toamna :)
    Apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma inscriu pe lista pt. o farfurie de ciorba fierbinte!

    RăspundețiȘtergere