Ei,a venit momentul sa mai postez " Un mic dejun cu dragoste".
Azi a fost o duminica linistita.
Caldura neobisnuita care ne-a mangaiat in acesata toamna tarzie s-a ascuns si a lasat locul frigului,care de mult asteapta in culise sa-si ia locul binemeritat pe scena iernii.
Am umplut locul de sub semineu cu lemne taiate perfect la dimensiuni exacte.
Am curatat focarul si focul duduie.
Totul e perfect,dar perfectibil. :)
Lipsea un mic dejun dragastos.
Asa ca am facut repede unul .
Pentru Feta in crusta picanta,avem nevoie pentru 2 persoane de :
2 felii branza feta ,aproximativ 200 g
2 oua
100 g faina
100 g pesmet
1 lingurita piper negru boabe
1 lingurita piper rosu boabe
sare
100 ml ulei
Am taiat branza feta in felii groase cam de 1 deget.
Atentie mare cum o manevrati,pentru ca este delicata si se rupe usor.
Am mojarat boabele de piper.Aroma pe care o inhalati in timpul procesului,nu numai ca va desfunda caile respiratorii,dar va duce cu gandul inapoi pana in viata intrauterina :)
Apoi se procedeaza cam ca la snitele.
Imbaiem feliile in :
-faina,ou batut,si pesmet amestecat cu sare si piperul macinat.
Le prajim in ulei, cateva minute pe ambele parti pana devin aurii.
Serviti alaturi o salata de castraveti sau rosii.
Crusta de pesmet cu piper merge de minune cu textura si gustul branzei feta.
Daca mai puneti langa si o salata ,va asigur ca va veti mira ca o mancare atat de simpla poate fi asa de buna.
Eu am stropit felia mea cu suc de lamaie,ulei de masline si am mancat cu castraveti.
Delicios !
Serviti va rog :
Am simtit nevoia sa fac cateva precizari :
- daca nu va plac retetele picante,va rog sa nu o incercati.
- daca aveti copii si vreti sa le faceti si lor,inlocuiti piperul cu ierburi uscate .
Dar nu etnobotanice. :)
Incercati cu :
Marar,cimbru,oregano,salvie,eventual putina scortisoara,nucsoara...
Acum o jumatate de ora tocmai mi-am imbatat papilele cu simfonia aia de culori din postarea precedenta "Caponata Siciliana" si acum vad deja o alta poveste "picanta". Ma duc sa mai dau o tura prin bucatarie, mai deschid frigiderul, arunc si eu un lemn in soba si revin peste o jumatate de ora :) ca-mi place tare mult ce vad aici.
RăspundețiȘtergereE frig si la voi ?
RăspundețiȘtergereSau faci foc doar de design ? :)
Ca eu numai soare vad in pozele tale.
Te pup si multumesc.
Ce idee superba! Trebuie sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant.
RăspundețiȘtergereSalut, daca te intereseaza un concurs cu premii: retete pe baza de ceapa, te invit cu drag la urmatorul link: http://lopfras.blogspot.com/2010/11/concurs-cu-premii-retete-pe-baza-de.html
RăspundețiȘtergereimi place mult ideea si cred ca am s-o pun in aplicare :D te pup :D
RăspundețiȘtergereo minunatie cu fetta, cu adevarat un mic-dejun cu dragoste:)o saptamana minunata si o zi de milioane!
RăspundețiȘtergereInteresanta ideea.........am retinut,imi place.
RăspundețiȘtergerearata super!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereHaplea,
RăspundețiȘtergereMultumesc.
Lop,
Multumesc frumos pentru vizita.
Diamanto,
RăspundețiȘtergereIncercarea moarte n-are . :)
Boscodino,
RăspundețiȘtergereIti doresc si eu tot asa. :)
Lumi,
RăspundețiȘtergereDaca faci si pentru copii,lor
pune-le in loc de piper ceva ierburi uscate.
Dar nu etnobotanice.:)
Maria,
RăspundețiȘtergereDaca iti plac mancarurile picante,
o sa-ti placa sigur.
deja am devenit dependenta de bunatatile tale..doar vizual deocamdata, dar cum trece postul incerc si eu cateva retete..cred ca e super delicios acest mic dejun cu dragoste
RăspundețiȘtergereHahahah ce-ti trece prin cap, etnobotanice :))) Citind mesajul tau am avut o viziune rapida cu oameni feeeericiti iesind de la tine din casa dupa ce au mancat feta in crusta picanta :p Oricum iar m-am trezit salivand, numai bine ca mai am ceva cas congelat :)
RăspundețiȘtergereTe pup
PS: Fain macro-ul!
Adriana,
RăspundețiȘtergereTe astept cu impresii.
Piciorus,
RăspundețiȘtergereCand ies de la mine,toti canta
melodia lui :
Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy :))))
By Hapy......UUUUUUUUUUU :)
Cu branza feta n-am incercat...doar cu telemeaua noastra autohtona.
RăspundețiȘtergereLiana,
RăspundețiȘtergereMerge perfect cu telemea,cu cas....
Stii vorba aia :
Da-i cu tuica,dai cu vin :)
Ce bine arata, apetisant...
RăspundețiȘtergereAoleu iar salivez...
RăspundețiȘtergereMa omori cu pozele tale :)
Surac,
RăspundețiȘtergereMultumesc.
Buni,
Reciproca e valabila. :)