duminică, 28 noiembrie 2010

Branza Feta in crusta picanta




Ei,a venit momentul sa mai postez " Un mic dejun cu dragoste".
Azi a fost o duminica linistita.
Caldura neobisnuita care ne-a mangaiat in acesata toamna tarzie s-a ascuns si a lasat locul frigului,care de mult asteapta  in culise sa-si ia locul binemeritat pe scena iernii.
Am umplut locul de sub semineu cu lemne taiate perfect la dimensiuni exacte.
Am curatat focarul si focul duduie.
Totul e perfect,dar perfectibil. :)
Lipsea  un mic dejun dragastos.
Asa ca am facut repede unul .
Pentru Feta in crusta picanta,avem nevoie pentru 2 persoane de :

2 felii branza feta ,aproximativ 200 g
2 oua
100 g faina
100 g pesmet
1 lingurita piper negru boabe
1 lingurita piper rosu boabe
sare
100 ml ulei

Am taiat branza feta in felii groase cam de 1 deget.
Atentie mare cum o manevrati,pentru ca este  delicata si se rupe usor.
Am mojarat boabele de piper.Aroma pe care o inhalati in timpul procesului,nu numai ca va desfunda caile respiratorii,dar va duce cu gandul inapoi pana in viata intrauterina :)
Apoi se procedeaza cam ca la snitele.
Imbaiem feliile in :
-faina,ou batut,si pesmet amestecat cu sare si piperul macinat.
Le prajim in ulei, cateva minute pe ambele parti pana devin aurii.
Serviti alaturi o salata de castraveti sau rosii.
Crusta de pesmet cu piper merge de minune cu textura si gustul branzei feta.
Daca mai puneti langa si o salata ,va asigur ca va veti mira ca o mancare atat de simpla poate fi asa de buna.
Eu am stropit felia mea cu suc de lamaie,ulei de masline si am mancat cu castraveti.
Delicios !
Serviti va rog :




Later edit :

Am simtit nevoia sa fac cateva precizari :

- daca nu va plac retetele picante,va rog sa nu o incercati.
- daca aveti copii si vreti sa le faceti si lor,inlocuiti piperul cu ierburi uscate .
Dar nu etnobotanice. :)
Incercati cu :
Marar,cimbru,oregano,salvie,eventual putina scortisoara,nucsoara...

24 de comentarii:

  1. Acum o jumatate de ora tocmai mi-am imbatat papilele cu simfonia aia de culori din postarea precedenta "Caponata Siciliana" si acum vad deja o alta poveste "picanta". Ma duc sa mai dau o tura prin bucatarie, mai deschid frigiderul, arunc si eu un lemn in soba si revin peste o jumatate de ora :) ca-mi place tare mult ce vad aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. E frig si la voi ?
    Sau faci foc doar de design ? :)
    Ca eu numai soare vad in pozele tale.
    Te pup si multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce idee superba! Trebuie sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, daca te intereseaza un concurs cu premii: retete pe baza de ceapa, te invit cu drag la urmatorul link: http://lopfras.blogspot.com/2010/11/concurs-cu-premii-retete-pe-baza-de.html

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place mult ideea si cred ca am s-o pun in aplicare :D te pup :D

    RăspundețiȘtergere
  6. o minunatie cu fetta, cu adevarat un mic-dejun cu dragoste:)o saptamana minunata si o zi de milioane!

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta ideea.........am retinut,imi place.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Haplea,

    Multumesc.

    Lop,

    Multumesc frumos pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere
  10. Diamanto,

    Incercarea moarte n-are . :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Boscodino,

    Iti doresc si eu tot asa. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Lumi,

    Daca faci si pentru copii,lor
    pune-le in loc de piper ceva ierburi uscate.
    Dar nu etnobotanice.:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Maria,

    Daca iti plac mancarurile picante,
    o sa-ti placa sigur.

    RăspundețiȘtergere
  14. deja am devenit dependenta de bunatatile tale..doar vizual deocamdata, dar cum trece postul incerc si eu cateva retete..cred ca e super delicios acest mic dejun cu dragoste

    RăspundețiȘtergere
  15. Hahahah ce-ti trece prin cap, etnobotanice :))) Citind mesajul tau am avut o viziune rapida cu oameni feeeericiti iesind de la tine din casa dupa ce au mancat feta in crusta picanta :p Oricum iar m-am trezit salivand, numai bine ca mai am ceva cas congelat :)
    Te pup

    PS: Fain macro-ul!

    RăspundețiȘtergere
  16. Piciorus,

    Cand ies de la mine,toti canta
    melodia lui :
    Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy :))))
    By Hapy......UUUUUUUUUUU :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Cu branza feta n-am incercat...doar cu telemeaua noastra autohtona.

    RăspundețiȘtergere
  18. Liana,
    Merge perfect cu telemea,cu cas....
    Stii vorba aia :
    Da-i cu tuica,dai cu vin :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Aoleu iar salivez...
    Ma omori cu pozele tale :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Surac,

    Multumesc.

    Buni,

    Reciproca e valabila. :)

    RăspundețiȘtergere