luni, 23 iulie 2012

Inghetata De..Menta Cu Lime si Nescafé .


Menta si Limes ,mai treaca-mearga ,dar sa mai adaugi si niste linguri de nescafe in inghetata asta e o nebunie .Stiu .
Daca a mai facut cineva impreunarea asta de arome si gusturi ,sau daca o mai gasiti undeva pe net ,va rog sa-mi spuneti si mie , sa stiu unde e sora sau fratele meu intru amestecuri culinare ciudate . 
Initial am vrut sa ma rezum la menta + limes in onoarea lui ... Mojito ,care stiti cat mi-e de drag . :)
Ma gandisem chiar sa-i spun Mojito-IceCream ,ceea ce se si voia  de fapt.
Dar nu stiu cum si-a bagat Aghiuta coada si in timp ce gustam maclavaisul spumos si tot amestecam cu lingura ,m-a trasnit asa subit ideea ca ar mai trebui si un alt gust.
Ceva amar ,cu aroma de cafea ,asa ca zdup trei linguri de nes in el .
Pentru cei care au curaj sa incerce combinatia mea ,iata si reteteta :

Compozitia 1.

2 albusuri
100 g zahar tos
o mana frunze de menta
zeama unui lime si al unei lamai mari
coaja de lime si lamaie

Compozitia  2 .

250 frisca cu grasime min 30 %
75 g zahar pudra
3 linguri de nes 





Batem bat albusurile cu putina sare .
Frunzele de menta spalate si taiate marunt le amestecam in blender cu zahar , zeama de lime si lamaie .
Asteptam sa se faca praf si pulbere .
Rezulta un lichid verde brotacel  ,mentolat si lamaios . 
Adaugam zeama acidulat-mentolata peste albusuri si mai batem pana cand obtinem o spuma ferma .
Separat batem frisca foarte rece ,intr-un vas (pe care l-am racint in congelator ) cu zaharul pudra si nes .
Combinam apoi cele doua compozitii ,fara insa sa insistam sa fie omogenizate perfect .
Daca raman dungi de menta sau nes ,nu e nici o problema .
Eu am uns un vas cu jeleu de coacaze si am adugat compozitia de inghetata.Nivelam si dam la frigider 4-5 ore.
Inainte de degustare ,puteti raci si cupele in congelator.
Din respec fata de voi trebuie sa va spun ce a iesit .
Aroma de baza care iese imediat in evidenta este menta .Apoi ,apare in plan secund, aciditatea si aroma racoroasa a lamaii si limeului ,iar la final apare nesul amarui , ca o surpriza .
Nesul are menirea de a te cobor cu picioarele pe pamant cu tusa  lui de cafea tare ,din norii mentolati in care tocmai te pierdeai .Betia de arome pe care o simti in gura te impinge imediat sa mai iei o lingurita si inca una si tot asa ....
Inghetata e spumoasa si nu face ace de gheata .
Ia .Care are curaj sa incerce o muscatura ? :)


Later edit :


Am stat cu povestea asta nepostata 3 zile ,pana cand a venit acasa fii-mea .
Timid ,i-am servit si ei o portie ,asteptand verdictul cu inima la gura .
Verdict final :
- N-am mancat o inghetatat mai buna in viata mea !
Asa ca mi-am facut curaj si v-am impartasit-o si voua .
Altfel ramanea nefinalizata ,pentru ca eu nici acum nu m-am dumirit daca nu cumva combinatia asta e prea De-menta .  :)

luni, 16 iulie 2012

Vinete gratinate cu Sos de Rosii si Coacaze rosii



Intram in forta in Sezonul vinetelor .
Nimic nu poate sa ma bucure mai tare ,decat poate gustul rosiilor din gradina .
Dupa ce am facut , Medalioane de vinete ,Vinete coapte cu Sos de Ierburi aromatice ,Parmigiana di melanzane ,am gasit reteta asta intr-o carte de retete vegetariene .
Ceea ce m-a intrigat si m-a facut curioasa a fost Sosul de rosii cu  Jeleu de Coacaze rosii

Ingrediente :

2 vinete tinere ,fara samburi
2 linguri faina
4 linguri pesmet
sare,piper
400 ml pulpa de rosii
2 linguri Jeleu de coacaze rosii
150 g cascaval sau mozzarella
ulei pentru prajit vinetele
unt pentru uns vasul pentru gratin
frunze de menta sau busuioc pentru decor 

Am taiat vinetele in felii subtiri cam de 1 cm .
Intr-o punga am pus faina ,sare si piper .Am pus si feliile de vinete in punga .Prin scuturarea si invartirea pungii ,vinetele se baloteaza cu faina pe toate partile in doua minute .Asta ma scuteste de o manopera mancatoare de timp.
Nu mai ramane decat sa trecem fiecare felie de vanata prin ou batut si pesmet .
Le-am prajit apoi in ulei incins si le-am scos pe servetele .
Asta-i prima parte a retetei.
Avem deci... Vinete pane .
Dar stati nu va repeziti sa le mancati in faza asta ,desi sunt foarte bune ,pentru ca nu stiti ce pierdeti .:)
Badijonam un vas termorezistent cu unt ,asezam feliile de vinete pane ,si le invatam sa inoate intr-un sos facut din pulpa de rosii  facuta in casa,(sau una de foarte buna calitate din comert )si doua linguri de Jeleu de coacaze rosii .
Asezam deasupra felii de mozzarella sau cascaval ras si dam la cuptor 15-20 de minute la 200 de grade .
Am scos gratinul ,i-am facut la repezeala o poza  si am chemat Omul sa-l gustam .
Ceea ce va pot spune este ca nu a mai ajuns in farfurii.
S-a mancat direct din "oala" ,asa la botul calului.Noi in picioare si vasul pus pe bar .Iar pe ultima bucata ne-am "batut".
Nu am scapat arborand steagul alb , ci promitand ca fac cat de repede o alta portie .:)
Concluzia ?
Bun si ....FIN !
Dar nu Fin si The End ,ci ...Va Urma ! :) 

sâmbătă, 14 iulie 2012

R O A - D-AIA !







Ultimul videoclip al celor de la R.O.A .(Rise Of Artificial ).
Aveti aici Site-ul lor : 

http://www.roamusic.ro/

Il pun aici , pentru ca mie imi  : 




Place ! Place! Place ! :)))


vineri, 6 iulie 2012

Muffins cu zmeura




Am mancat visine ,toata luna iunie .
Acum a venit timpul zmeurei si ma gandeam ce buna ar fi o Terina cu zmeura .
Racoroasa ,alunecoasa , colorata ,aromata cam ca cea pe care o faceam anul trecut .
Pe cand ma gandeam sa trec pe lista iaurtul si foile de gelatina,Ioana m-a stigat din Blogosfera ,aruncand dupa mine cu niste muffins ...bestiale .Asa de fatoase ca mi-a taiat sonorul si volumul gandurilor ,dandu-mi toate planurile peste cap .Asa ca am rescris lista ,trecand pe ea ciocolata alba si unt ,ca zmeura o am in gradina .
O zmeura mai salbatica asa ,adica mai mica decat cea de cultura ,dar innebunitor de aromata .
Reteta originala o gasiti pe blogul Ioanei , aici .
Singura modificare pe care am facut-o retetei ,oarecum fortuit a fost inlocuirea untului de cocos cu unt normal si faptul ca eu am ales alta "fata " pentru finisajul final . :)
Am glazurat  turtitele cu Jeleu de coacaze rosii  -,ca tot e vremea lor .




Muffins cu zmeura

Ingrediente pentru 12 bucati 

125 g unt 
200 g faina Tip 550
120 g ciocolata alba
2 oua mari
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
zmeura

Pentru topping : Jeleu de zmeura

Procedura e foarte simpla si nu ia mai mult de 15 minute .Mai mult dureaza coptul si emotia asteptarii ....
Untul si ciocolata se pun intr-o craticioara ,pe foc mic si se topesc .
Separat batem ouale cu zaharul si esenta de vanilie .Adaugam in compozitia de oua faina ,untul si ciocolata topita.
Amestecam usor compozitia ,pana cand toate ingredientele sunt omogenizate .
Umplem formele de muffin pana la jumatate cu compozitia spumoasa.
Adaugam o zmeura in mijloc  si termiam de umplut formele .
Cand musti din ele ,surpriza delicioasa din mijloc ,te va teleporta direct in mijlocul tufei de zmeura .


Coacem la 180 de grade 20-25 de minute .
La final eu am asezat pe fiecare muffin o forma din tabla pentru fursecuri ,pe care am presat-o putin in aluatul moale pentru a forma un mic sant  si am turnat jeleu de zmeura .
Ioana iti multumesc pentru reteta .
De cand le-am vazut la tine am fost sigura ca sunt un deliciu si pot spune ca am avut ochi bun .




Related Posts with Thumbnails