luni, 31 ianuarie 2011

Paine,chifle cu ierburi


O reteta simpla ,de painica pufoasa si aromata.

600 g faina alba
300 ml lapte
1 lingurita sare
1 lingurita zahar sau miere
1 plic drojdie uscata
50 g unt topit

Topping

150-200 g unt
ierburi

Am amestecat toate componentele uscate,si am framantat un aluat elastic cu lapte caldut.
Cand framanti,mai pui putina faina pe masa,in caz ca aluatul e prea lipicios.
Framantatul asta este  foarte important .Pe langa beneficiul adus painii, este relaxant. Terapeutic as zice.
In timp ce framanti si visezi  cum o sa iasa painea,mintea poate sa-ti
zboare la ieftinirile de primavara si la cum ai sa-ti schimbi garderoba :)
Enfin,dupa vre-o jumatate de ora de visare,lasi aluat la dospit,intr-un lighean,in loc caldut,acoperit cu un prosop , pana cand creste si sta sa dea pe afara.
In momentul asta,il rastorni pe masa de lucru infainata si-l mai framanti o tura.
Eu am modelat apoi o paine lunguiata ,pe care am pus-o intr-o tava de chec captusita cu hartie de copt .Am facut si cateva chifle.
Le-am mai lasat sa se infoaie o data,dupa care le-am pensulat cu galbenus de ou,amestecat cu putin lapte.

Cu un cutit foarte bine ascutit,se cresteaza aluatul  superficial si se pune in taietura,unt cu ierburi (busuioc,oregano,cimbru...la alegere).
Mai lasa la odihna 15 minute.
Acum e momentul sa punem tava in cuptorul incalzit la 190 de grade,pana cand se rumenesc,Mai incearca aluatul cu scobitoarea,sa fii sigura ca e copt si inauntru.
Pentru o coacere domoala,eu pun in cuptor ,in tava  de jos,un vas mic cu apa.
Va garantez ca proverbul :

Daca nu-i paine
E bun si cozonacul,

Are inteles deplin ,cand mancati painea asta.
Am repetat reteta , de mai multe ori.
Ultima data ,am facut doar chifle.Am pus deasupra unt cu cimbru uscat.
O bunatate.




Pofta buna !

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Fasole frecata ,muzica si film

A fost o sambata spanzurata intre Ianuarie si Februarie.
Rece,insorita,cu zapada sclipitoare,scartaitoare.
In mod normal,o sambata perfecta de iarna,in cazul in care esti pe partie.
Eu insa m-am aflat in groapa de potential a lenii si am fredonat in gand toata dimineata :


Azi nu aveam nici o sansa sa fiu nici creativa,nici lucrativa.
Intre timp,pe aragaz fierbeau puii de fasole,in apa parfumata cu dafin si ceapa.
Cand boabele erau fierte"mamaliga",le-am pus in blender cu :

- usturoi,piper macinat,sare,putin ulei de masline,zeama de lamaie si ceva apa calda.

Fasolea practic s-a frecat singura. :)
Am mai taiat o ceapa solzisori si am prajit-o in ulei.La final am aruncat deasupra o lingura de boia dulce.
Am mancat fasolea,cu castraveti murati si felii de paine de secara prajita.



Dupa-masa,un petit nap.




Speram ca somnul sa doboare lenea si sa-mi vina chef de munca,dar degeaba.
Si cum lenea poate fi dureroasa doar daca nu-i valorificata,m-am trata cu un film.

Le concert    2009

Scenariul si regia :Radu Mihaileanu
Coproductie :         Franco-ruso-romano-italiana
Gen :                        Comedie-drama




Un film sensibil,inteligent,ludic,slav,care transforma o poveste trista  , veche de 30 de ani,intr-o revansa  glorioasa,mult asteptata.
Muzica  lui Tchaikosky,este al doilea personaj principal in acest film .
Ea face legatura intre poveste si concert.
Un film minunat.
Va doresc o Duminica creativa.
Servus !

vineri, 28 ianuarie 2011

Avocado - my way



Stiti deja,ca obisnuiesc sa combin ce am prin batatura.
Stiti deasemenea ca incerc sa traiesc mai sanatos.Nu am nici o intentie sa devin nemuritoare,dar vreau sa-mi duc viata la parametrii optimi.
Acuma Doamne fereste sa nu va imaginati ca nu veti mai vedea la mine in bucatarie, torturi cu crema de unt,ciorbe cu smantana, fripturi de porc,sau mic dejunuri cu slaninuta .
Nu am intentia sa devin vreo diet-freack,caci ce ar fi viata fara cat- o mica nebunie? :)

Asadar,tapenade  s-a terminat,guacamole am mancat,salata de avocado cu pui a fost.

Pai ce sa fac ?
Am gasit o cutie de feta,nuci,lamaie,si..gata combinatia.

Pentru crema de avocado avem nevoie :

pulpa de la 2 avocado
100 g feta
un pumn de nuci
2 catei de usturoi
zeama de la o lamaie mare
50 ml ulei de masline extravirgin
sare,piper
praf de chimen

Am pus totul in blender si am transformat ingredientele  intr-o pasta fina,de culoarea fisticului.
Am taiat felii de bagheta....vreo 4,am pus pasta pe fiecare,cu un guleras de ceapa rosie si cateva firisoare de rosii.

Mai trebuia ceva ?
Eu zic ca nu.
Pofta buna !

                       




joi, 27 ianuarie 2011

Ochiuri româneşti cu fasole rosie


Vorbim iar despre gatit si mancat in viteza.
Despre momente din zi cand nu ai timp sa stai la cratita,dar ti-e foame si nu vrei sa te marginesti la un sandwich.
Despre o mancare satioasa,gustoasa si in acelasi timp dietetica.
Dietetica,pentru ca ouale nu sunt prajite ci fierte in apa,iar fasolea e gatita minimalist.

Sa incepem cu fasolea

Pentru 2 persoane,am folosit :

400 g fasole rosie din conserva
2 catei de usturoi
5 rosii cherry
sare,piper
ulei
patrunjel verde

Pentru servit

ulei de masline extravirgin
reductie de otet balsamic
optional parmezan

Prajim usor in ulei,usturoiul feliat si adaugam fasolea bine scursa de zeama si limpezita .Invartim scurt,cat sa se incalzeasca fasolea.
Stingem focul si adaugam condimentele,  rosiile taiate si patrunjelul verde.
Se putea ceva mai rapid ?

Pentru Ochiurile româneşti  :

Punem la fiert 1 litru de apa, intr-o cratita de un litru jumatate.
Nu trebuie sa fie multa apa.Doar cat sa acopere ouale.
Adaugam 2 linguri de otet.Otetul sustine, coagularea albusurilor.
Lasam apa sa dea in clocot,apoi reducem focul.
Spargem ouale pe rand intr-o farfurie,sau bol mic si le dam drumul in apa .....fara frica.
Miscarea trebuie sa fie ferma si continua,fara sa le aruncam,ci oarecum alunecat,de la suprafata apei.
O miscare din incheietura mainii,ca la pian. :)
Dupa ce faceti mai multe exercitii si va iese,puteti incerca sa le spargeti direct in apa,fara ajutorul farfuriei.
Nu faceti mai mult de 2 oua o data. Sa le puteti gestiona mai bine.
Se lasa la fiert 2 minute,pana cand albusul se incheaga si nu mai vedem galbenusul prin el.
Scoatem ouale din apa cu o spumiera si le punem la scurs pe un servet curat.
Daca vreti sa le dati un aspect estetic,taiati marginile franjurate .
Acum au un aspect comercial. :)



Nu ramane decat sa le asezati pe patul de fasole,si sa trasati cateva dungi cu ulei de masline extravirgin si cu otet balsamic.
Daca nu sunteti la regim,puneti si o mana buna de parmezan, cascaval,feta ,cas,sau alt branzet ce-l aveti la indemana.

Luati furculita si spargeti galbenusul.Aurul galben se prelinge peste fasole.
Yummy !
                                                          Pofta buna !



Later edit :

Scurta disertatie pe seama  ochiurilor româneşti .
Ele nu sunt inventate de români (desi tare mi-ar fi placut ), dupa cum ne-ar putea duce cu gandul numele.
Românii le-au numit asa,doar pentru a le deosebi de restul specialitatilor din oua.
Francezii le numesc : Oeufs pochés.

No, acuma nu le-am inventat noi,dar bine ca stim sa le facem :)


luni, 24 ianuarie 2011

Tapenade provençal





De doua saptamani ma lupt sa gasesc mancaruri si aperitive digeste si hipocolesterolice,in dorinta de a elimina kilogramele depuse de sarbatori.
Fie ele binecuvantate !
Si sarbatorile si kilogramele.:)
Nu-mi pare rau de nici un kilogram care s-a depus pe minunatele mele paranteze,pentru ca s-a depus cu folos.   :0)
Dar ca orice lucru bun,are si un sfarsit.
Daca veti citi postarea Dieta, veti vedea ca in fiecare an,in primavara duc aceeasi  lupta.
Doar ca anul acesta am luat-o mai din timp.
Asadar,am inceput sa caut inlocuitori ai untului , margarinei,&co, inlocuitori care sa ma bine dispuna si sa nu ma frustreze.
Am ales uleiul de masline extravirgin, guacamole,si mai nou tapenade.

Tapenade provençal ,este o pasta ,a carei reteta,provine din sudul Frantei,dupa cum o subliniaza si numele,obtinuta dintr-un amestec de capere,masline si ansoa.
Amestecul se face in mojar sau in blender.



Pentru aceasta reteta, am folosit :

150 g masline fara samburi
160 g ansoa din conserva,scursa de ulei 
50 g capere
sucul unei lamai mici
ierburi (busuioc,rozmarin,etc)
50 ml ulei de masline extra virgin

Am pus totul in blender si le-am transformat in pasta.Nu am adaugat sare,pentru ca ansoa este deja destul de sarata.
In functie de culoarea maslinelor,va vira si culorea pastei.Eu am ales masline negre.
Pasta asta e un deliciu pe felii de paine prajite,frecate cu usturoi ,sau pe crakers.
Puneti alaturi un ceai fierbinete si veti fi pe deplin multumiti la micul dejun.
Cei care nu sunt la dieta,pot sa puna pe paine si putin unt.
Gasesc ca e o varianta sanatosa si inspirata.
Serviti !



                                                                  Pofta buna !


vineri, 21 ianuarie 2011

Supa crema de telina





Astazi sunt pe fuga,asa ca am sa va descriu in 3 vorbe o supa crema care merita mai multe cuvinte.
Se face repede,necesita putine ingrediente si e minunata .
Nu va sfatuiesc sa puneti in ea,morcovi,gulie,sau altele,chiar daca ati fi tentati,pentru a nu acoperi minunata aroma de telina.
Imi place mult,pentru ca se poate servi fierbinte direct din cana.

Ingrediente pentru 4-6 portii :

o radacina de telina mare,sau o telina de petiol
1 kg cartofi
o ceapa
100 g unt sau ulei,
sare,piper
2 litrii de apa
 concentrat de pui,sau lapte,pentru diluat pureul
verdeata

Pentru servit

paine prajita
smantana

Procesul de fabricatie e simplu.
Se spala,se curata si se taie legumele cuburi.Telina feliati-o in fasii subtiri,ca sa fiarba repede,o data cu cartofii.
Se calesc in unt,in acesta ordine :ceapa,telina si cartofii.Invartim cu o lingura de lemn ,pana cand toate sunt patrunse.
Punem apoi apa,doar cat sa acopere legumele ,si lasam sa fiarba  sub capac,pana cand toate sunt moi.Cam 30 de minute.
Punem totul in blender si obtinem un pure matasos si aromat.
Daca nu aveti blender,legumele moi si apa in care au fiert,se pot trece print-o sita .
Pureul il punem din nou in cratita si-l diluam cu supa de pui sau lapte,pana la consistenta dorita.
Condimentam cu sare si piper.
Adaugam verdeata,taiata fin.
Supa este gata.
Pentru servit,punem alaturi cateva felii de paine prajita si smantana.
Eu am prajit painea direct pe  difuzorul de caldura.
Stiti voi,talerele alea din fonta care se pun sub cratita .
Ce iese ?
Un vis.Parfum curat.:)
Pofta buna ! 


Sa fiti iubiti !

miercuri, 19 ianuarie 2011

Tartar de ton cu garnituri de iarna




Ei,dupa multe cautari,am gasit in sfarsit file de ton proaspat.
Era asa de viu si de rosu,incat daca nu eram la raionul de peste,as fi putut sa jur ca am in fata bucati de file de vita in sange.
De altfel si gustul tonului proaspat seamana cu cel de carne de vitel.

Astazi va prezint o reteta la care visam,precum gravida la cirese.

Tartarul de ton

Tartar,inseamna,carne pregatita dupa metoda tatarasca.Carne cruda, taiata sau tocata,foarte condimentata,cu galbenus de ou.
Pe langa tartar,puteti tricota garnituri nenumarate dupa gustul si placerea personala.

Asta e  tartarul meu :

Pentru tartarul de ton  

150 g file de ton
sare,piper
o ceapa mica tocata foarte fin
2 catei de usturoi,tocati
zeama de lamaie
un galbenus de ou
putin ulei de masline
frunze de rozmarin

Pentru garnituri in varianta de iarna 

felii de lamaie
capere
castraveti murati
gogosar murat,sau ardei iute murat
masline negre
un ou fiert si separat albusul de galbenus
si multe altele, care va plac si credeti ca s-ar potrivi

Pentru tartar,am tocat fileul de ton cu cutitul  si am amestecat carnea cu restul ingredientelor.
Am lasat-o la rece o jumatate de ora,sa se patrunda aromele.

Pentru garnituri,am taiat castravetii,gogosarii, maslinele, galbenusul, albusul,  ardeiul iute,foarte fin.
Am scos carnea de la rece si am asezat-o pe farfurie cu un inel de inox.
Am pus in jurul ei felii de lamaie si garniturile.
Am stropit tartarul cu ulei de masline,am presarat frunze de rozmarin.
Foarte simplu.
Am pus alaturi cateva felii de paine prajita.
A meritat pe deplin asteptarea.O mancare sanatoasa, hranitoare, suculenta,plina de arome.

Daca nu ati facut tartar de peste pana acuma,faceti-va curaj si incercati.
                                                         Pofta buna !



Concluzia si parerea mea personala.
Carnea de ton  proaspat este atat de fina,incat e pacat sa fie procesata termic.
Se preteaza  bine pentru retete raw,sau o grillare usoara.
Sa fiti iubiti !

marți, 18 ianuarie 2011

Escalop cu fenicul si morcovi caramelizati





Escalopul este fratele mai mic al snitelului.
In principiu,este o bucata subtire de muschi de vita,pui sau peste, simpla, sau imbracata in diverse cruste.
Muschiul se trece simplu ,doar  prin faina,sau oua batute sau parmezan se prajeste si se scalda apoi in sos .
Sos de vin,sos de rosii,sau alte sosuri emancipate.
Probabil cel mai cunoscut escalop este cel  de vitel cu ciuperci.
Eu am facut azi,o varianta simpla,pe care nu am vazut-o nicaieri,adaptata iar in functie de inventarul frigiderului.
Trebuia sa fac ceva cu bulbul de fenicul pe care il cumparasem in cu totul alt scop.
Am vrut sa fac niste "lingurite" din fenicul cu spuma de ton,dar acest fel s-a amanat  sine die , pana gasesc ton proaspat.
Daca mai asteptam mult,mi se ofilea bulbul. :)

Asadar,aveti mai jos reteta mea pentru 2 persoane.

Pentru escalop :

6 felii  subtiri din piept de pui
2 linguri de faina
sare,piper
150 g unt pentru prajit

Pentru garnitura :

un bulb de fenicul,feliat
4 morcovi  curatati si taiati rondele
1 lingurita de zahar
sare,piper,
zeama de la o lamaie
100 g unt pentru prajit

Taiem sase fileuri subtiri din piept de pui.Le batem usor cu un ciocan de snitele.
Le uscam pe un servet,le condimentam cu sare si cu piper si le trecem prin faina.
Incingem o tava antiaderenta si topim untul.
Prajim fileurile pe fiecare parte 2-3 minute.
Mie imi plac mai bronzate.

Scoatem escalopul pe o farfurie.
In aceeasi tava ,cu resturi de unt si gust de pui,mai punem putin unt si prajim scurt feniculul taiat fasii de jumatate de centimetru.Trebuie sa ramana crocant.
Curatam tava,o punem din nou pe foc.
Topim 100 g unt si calim morcovii 2 -3 minute.Aruncam peste ei o lingurita de zahar  si-i  lasam sa se caramelizeze.
Stingem cu zeama de lamaie.Mai lasam pe foc 2 minute.
Condimentam cu sare si piper.
Cam asa arata garnitura.



Aranjam pe farfurie fellile de escalop,feniculul si morcovii caramelizati.
Puneti la indemana si cateva felii de lamaie extra.
Turnam sosul ramas in tava peste feliile de carne.Sa nu risipiti nici o picatura,pentru ca e ....delicios.
As spune ca avem in fata o delicatesa de nota 10,care e gata in 15 minute. :)
Pofta buna !


duminică, 16 ianuarie 2011

Consommé de pui cu clatite




Vorbim in continuare despre un fel de supa de carne sau legume,inventat de francezi,adus la masa ca fel intai.
Rolul sau este acela de a deschide apetitul pentru felurile nenumarate ce urmau la o masa regala.
Consommé,este o supa limpede ,de pui,de vita ,de oase,de peste,sau legume.
Un consommé este reusit,daca este foarte limpede si foarte aromat.
Aroma de carne si legume,trebui sa fie pregnanta,dar fina.
Cele mai celebre restaurante si Chefi,se lauda cu consomeurile lor.
Celestiene,Royale,Madrilene,Chasseur...sunt doar cateva celebritati in lumea supelor limpezi.

Pentru deplina reusita , ingredientele se fierb la foc foarte mic,cateva ore,pana cand supa scade aproape jumatate.
Apoi se trece printr-o sita foarte fina.
Daca mai sunt impuritati,acestea se elimina cu ajutorul unui albus de ou,care se pune in supa rece.Se pune supa pe foc si cand ajunge la 70 de grade,proteinele din albus incep sa coaguleze,adunanad toate impuritatile ramase in supa.
Se strecoara din nou.
In mod normal,un consomme are la baza un bulion,la care se  adauga legumele   si ingredientele preferate.
Bulionul este un concentrat de supa de carne sau de legume.
Eu am simplificat putin metoda de preparare si am unit bulionul si consomeul intr-o singura procedura.
Pentru a obtine un cosomme bun,lucrati in 2 etape,sau in 2 zile.

Ingrediente pentru 4 litrii de supa

1 pui mediu
300 g morcovi
200 g patrunjel
100 g pastarnac
1 telina medie
2 cepe
1 praz
sare dupa gust
7 l apa

dupa limpezire,adaugam in supa cateva fire de sofran

Pentru clatite

50 g faina alba
1 ou
150 ml lapte
patrunjel taiat foarte fin
piper alb
unt pentru prajit clatitele

Zarzavaturile se curata se spala si se lasa intregi.
Se spala bine puiul si se portioneaza.
Se pun toate ingredientele intr-o oala mare,cu apa rece si sare.
Oala se pune pe cel mai mic foc,cu flacara data la minim.Trebuie sa fiarba,dar incet,incet.
Aceasta este unul din secretele supei limpezi.Daca o fierbeti asa ,nu va mai trebui sa o clarificati cu albus de ou.
In timpul fierberii nu se mai adauga apa.
Din cand in cand se spumeaza.Fierberea poate dura 4-5 ore.
Cand supa a scazut la jumatate iar zarzavaturile si carnea sunt bine fierte,se termina prima etapa.
Se lasa la rece pana a doua zi.
Dupa racire,grasimea de deasupra se aduna cu o lingura si chiar cu servetele daca este nevoie.Supa nu trebuie sa  contina grasime !
Apoi supa se strecoara printr-o sita fina in care am pus tifon.
Carnea si legumele rezultate se pot folosi la alte preparate.
Din zarzavaturi puteti face un sos vanatoresc,iar carnea e minunata cu
cartofi pure si un sos de smantana, rosii,sau fructe.Mie imi place cu sos de mere.
Punem supa limpezita pe foc si
Preparam clatitele.
Pentru clatite,amestecam ingredientele si facem 5 clatite foarte subtiri intr-un teflon uns cu unt.
Untul le da o savoare deosebita.
Le rulam .



Taiem apoi clatitele in fasii subtiri de 1 cm,le asezam in farfurii si turnam cu grija supa.Ornam cu cateva firisoare de sofran si verdeata.


Pofta buna !

 Tips :

Consommeul,se poate servi si in cani cu conditia sa nu aiba nici un adaos ,de clatite,taieteti..etc.Sa fie limpede.
Se poate servi in cani speciale de supa.
O alta conditie este sa fie foarte fierbinte,pentru ca se raceste repede.

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Pichu-Pichu !


E sambata .O sambata, ploioasa de ianuarie.
Afara noroi,in casa vizibilitate scazuta.
O sambata in care nu-ti poti ucide plictiseala decat cu un pic de miscare vacuumatica de dute-vino.
Ce miscareeeeee ?
Pai aia pe care o faci cu aspiratorul.
Daca mai stiti si altele va rog sa le exersati. :)
Complectata de una de oscilatie ,facuta cu mana dreapta in care tin carpa de praf.
Fac o pauza de cafea si incep miscarea Browniana intre camara, bucatarie si frigiderul de pe hol,in dansul haotic al gatitului.
E, ce ziceti ?
Sambata e o zi prozaica.
Este,dar  pana la un punct.
E un mare talent sa transformi banalul in ceva placut.
Pune muzica cu volumul la limita suportabilitatii vecinilor,danseaza si viseaza.
Poate-ti vine sa-ti faci bagajelul sa pleci undeva.





Daca nu pleci nicaieri poti inchiria filme.
Eu vreau sa vad azi :

Couples retreat



The blind side



Iar pentru maine am lasat cireasa de pe tort.
Vreau sa revad ,de data aceasta atenta la fiecare detaliu,

Julia &Julia



Si mai vreau sa citesc carticica asta pe care am primit-o ieri :


Va doresc un sfarsit de saptamana frumos !



joi, 13 ianuarie 2011

Supa de cartofi cu afumatura si tarhon





O alta supa de iarna.
De ce le numesc supe de iarna ?
Pentru ca sunt groase, calorice, imbogatite cu afumaturi, cu lapte, smantana sau oua si parfumate cu ierburi, condimente  si seminte calde.Calde pentru ca  incalzesc cu gustul si aroma lor.
-dafinul ,tarhonul, chimenul, coriandrul, nucsoara, semintele de marar si cimbru, ardeiul  iute....
Supa de cartofi, de fasole, de linte, de oua, de varza murata, de ciuperci, merg de minune cu frigul de afara.
Fac supele astea si vara, dar atunci le dau paltonasele jos si le imbrac in alte rochite sau chiar in costume de baie.
Vara dispare faina, pepurile, ingroselile, afumatura  si alte ingrediente grele.

Pentru 5 litri de supa avem nevoie :

1 kg de cartofi
2 morcovi potriviti
2 radacina patrunjel
o telina mica
o ceapa
200 g afumatura la alegere (kaizer,sunca,carnat ,ciolan afumat,costita)
sare,piper,boia dulce
3- 4 foi de dafin
o crenguta de cimbru
o lingurita seminte de chimen
o lingura tarhon in otet
1 lingura de faina
1 litru de lapte
4 litri apa
100 ml ulei
leustean sau patrunjel

Pentru servit :

smantana
si
salata de ceapa

Legumele se curata si se taie marunt.Cartofii se taie cuburi, iar kaizerul in bucati potrivite.
Punem uleiul in oala si prajim ceapa si o lingurita de seminte de chimen +  legumele + foile de dafin + crenguta de cimbru .
Adaugam peste prajeala asta si cartofii si ii dunstulim si pe ei cateva minute.
Adugam o lingura de boia dulce, sare, piper si 4 litri de apa rece.
Lasam sa fiarba sub capac ,pana cand legumele sunt moi.
Am amestecat separat,o lingura de faina cu laptele rece si am adaugat sosul asta in supa printr-o sita,  sa nu ramana cocoloase nedizolvate de faina.
Mai lasam sa dea un clocot.
Potrivim supa de sare .
Am pus la final cateva cuburi de leustean congelat,frunze de patrunjel, si o lingura de frunze de tarhon in otet.
Am stins focul si am lasat zeama sub capac,sa se intrepatrunda aromele.
Intre timp am facut  :

O salata de ceapa batuta cu pumnul.
Cum e asta ?
Asta e o salata ciobaneasca,veche de cand lumea.
O sa-i dedic o postare speciala.


Salata de ceapa e  un musai, (nu puteam zice must,ca nu se "cadreaza" cu zama ) langa supa de cartofi sau de fasole.Nici nu are rost sa te apuci de supa,fara ea.

No si acuma poftiti la masa .
Pui supa in blid,tai frumusel o scrijea de pita proaspata de casa,si incepi a manca  





                                               Pofta buna !



Tips :

E bine sa  prevezi in meniu si un pui de somn,pentru ca, va asigur , nu veti putea face nimic altceva dupa aceasta masa.
Related Posts with Thumbnails