luni, 2 mai 2011

Oua de prepelita in crusta de vita



De ceva vreme m-au fermecat ouale de prepelita.Nu neaparat pentru calitatile lor terapeutice.
Dar sunt asa simpatice ,mici,delicate,pestrite,si foarte versatile.Poti imagina zeci de variante de mancaruri si aperitive.



Reteta asta am vazut-o anul trecut la Hanna , aici , in varianta cu ton si de atunci ma tot gandesc sa le fac si eu.
Am ales crusta din carne de vita,pentru ca mi se pare foarte potrivita.
Am mai crosetat ceva si la capitolul condimente.Am ales condimente dupa gustul personal.Si voi puteti face la fel.Nimic nu e batut in cuie.Daca nu aveti garam masala,puteti pune chimen,sortisoara,coriandru,surpriza papilei va fi cu atat mai mare. :)
Dar sa trecem la treaba.

Ingrediente :

10 oua de prepelita
500 g carne de vita tocata foarte fin
1 lingurita garam masala sau corindru si scortisoara
o ceapa tocata fin
frunze de patrunjel
sare,piper
pesmet

Pentru pane :

un ou
faina
pesmet

ulei pentru prajit
 
 
Am fiert intai ouale 3 minute in apa cu sare.Apoi le-am lasat cateva minute in apa rece si le-am decojit.
Am facut crusta amestecand carnea de vita cu restul ingredientelor.Amesteca-ti-le cu simt de raspundere.Trebuie sa se transforme intr-o masa de carne,ca un aluat.
 
 
 
Eu am facut compozitie dubla,pentru ca am facut si chiftelute.
E important sa aveti o compozitie fina si moale,pentru o crusta reusita.Daca crusta e prea moale,puteti sa mai puneti putin pesmet.
Se lasa la rece 30 de minute.
Modelam apoi placintele,punem in mijloc oul si rotunjim frumos bilele .Dam fiecare bila prin faina,ou batut si pesmet.Punem la prajit in ulei incins.
Se scot cu spumiera pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.
Se servesc simple,ca aperitiv,sau cu garnitura si sosuri.
Delicioase !
 
 

Pofta buna !




27 de comentarii:

  1. ce idee grozava! ia sa incerc si eu, ca in Austria se gasesc ousoare din astea. si ar fi si ceva moale si bun pentru sarmele mele dentare :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat !! O sa incerc si eu sa le fac. Pup. :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, daca-ti zic ca inca n-am indraznit sa le cumpar.Tu le-ai ridicat asa, la rang de delicatesa!

    RăspundețiȘtergere
  4. ouale de prepelita sunt preferatele mele. le-am mancat in diverse combinatii, dar cu carne tocata de vita nu. cred ca e inedit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Zazuza,

    Incearca Zazuza.
    Daca nu e destul de moale,facem lapte de pasare. :)
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hapleo,

    Sa stii ca asa am zis si eu cand le-am vazut prima data. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ana,

    Incerca si nu vei regreta.
    Eu le-am combinat cu sos de rosii si a doua zi cu spanac.
    Fantastic !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ina,

    Da ,asa e .Si frumos si bun. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Lilly,

    La gust sunt exact ca si ouale de gaina.
    Doar dimensiunea si colesterolul difera.

    Pup fetele + C.

    RăspundețiȘtergere
  10. Farfuridi.
    Eu am ales carnea de vita pentru ca iese o crusta tare buna si fina.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Lia,

    Numele meu este Cristina Fulea si reprezint site-ul DivaHair.ro, unul dintre cele mai importante portal-uri pentru femei, din Romania.
    Te contactez pentru ca organizam in aceasta luna un concurs, in care vom promova mai multe bloguri de culinar. Provocarea va fi ca fiecare blogger sa faca cel putin o reteta gustoasa la alegere pentru una sau mai multe dintre dietele de pe site-ul nostru http://www.divahair.ro/diete_si_slabire/diete_a_-_z
    Daca iti surade ideea de a participa la acest concurs astept un e-mail la adresa Cristina.fulea@divainteractive.ro pentru a-ti trimite mai multe detalii despre concurs.
    Te rugam sa mentionezi si numele blogului tau pentru a evita orice confuzie.

    Multumim,
    Echipa DivaHair.ro

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot am zis si eu ca o sa cumpar oua de prepelita, dar n-am ajuns...Pana acum, ouale in crusta de carne le stiam de chiftele scotiene si sunt pe lista de asteptare...

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna , numele meu este Amalia si ma aflu in lista ta de bloguri . Te-as ruga sa schimbi linkul in www.haisagatim.ro iar denumirea Hai sa gatim cu Amalia. Daca doresti sa afisez pe site link catre blogul tau te rog sa-mi scrii un mail.Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  14. O idee excelenta!N-am folosit pana acum oua de prepelita,dar se pare ca acum...

    RăspundețiȘtergere
  15. Am vazut oua de prepelita, sunt micute, dragute, haioase, dar nu am mancat niciodata. O intrebare poate prosteasca, ouale de prepelita seamana la gust cu cele de gaina?
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  16. Lia,inteleg ca nu mai dai drumul la comentariile mele???sau face figuri blogspotul asta???
    Week-end placut si linistit!

    RăspundețiȘtergere
  17. Liana,

    Sa stii ca si eu le cumpar doar de vreo 4 luni.
    Dar acum le iubesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Amalia,

    Sigur ca te cunosc.Si inca foarte bine. :)
    Eu sunt "Piscotel ".:)

    Am sa schimb linkul.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mariette,

    Niciodata nu e prea tarziu. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Piciorus,
    Intrebarile nu sunt niciodata prostesti. :)
    Outele astea au exact acelasi gust ca si cele de gaina.
    Doar ca nu au colesterol si te transformi intr-un chinez mic pana le cureti de coaja.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mariana,
    Doamne fereste,cum poti sa crezi ca te blochez ?
    Nu stiu din ce motiv,toate trei comentariile tale au intrat la spam.

    Nu am patit asa ceva pana acum.
    Si s-a intamplat doar cu comentariile tale.
    O sa urmaresc si pe viitor sa vad ce se intampla.

    RăspundețiȘtergere
  22. Te pup si ma bucur!e clar face figuri blogspotul asta!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mariana ,

    Si ultimul tau comentariu tot in Spam mi l-a bagat.
    Nu stiu de ce .Ca numai cu comentariile tale patesc asta.
    Oricum,e clar.
    De acuma voi citi si spamurile. :)
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere