marți, 8 martie 2011

Supa crema de pastarnac cu morcovi si cipsuri


Din ciclul mancare si supe fara carne,o reteta savuroasa.
O supa crema colorata si plina de vitamine.O recomand calduros celor care sunt la dieta sau celor care tin post.

Ingrediente :

5 radacini pastarnac + una mai subtire pentru cipsuri
5 radacini morcov
3 cartofi
1 ceapa
cateva cuisoare
o ramara de cimbru
sare,piper,

Pentru servit :

cipsuri de pastanac
paine prajita,aromata cu usturoi

Curatam si spalam legumele.
Lasam de o parte o radacina de pastarnac.
Taiem legumele in bucati mari.
Cuisoarele le infigem in ceapa.
Punem totul intr-o cratita si acoperim cu apa rece.Saram si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt moi.
Punem legumele intr-un blender si le facem crema.
Adaugam din apa in care au fiert,pana cand supa ajunge la consistenta dorita.Potrivim gustul cu sare si piper.
Cipsuri de pastarnac :




Separat,feliem fin pastarnacul ramas si prajim feliile in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant.
Punem supa in cani si ornam cu cipsuri.
Serviti cu paine prajita.
Eu am frecat feliile de paine cu un catel de usturoi pentru savoare.
Pofta buna !

16 comentarii:

  1. Pare foarte gustoasa supa.
    Care e diferenta intre pastarnac si patrunjel radacina ?

    Multumesc,
    Timi

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina,
    Ca aspect nu e mare diferenta intre pastarnac si patrujel.
    Unii chiar il confunda.
    Fenotipic,pastarnacul este de obicei mai mare.Iar ca gust,diferta e de la cer la pamant.
    Alta aroma, alt parfum.
    Iar pastarnacul e mai dulce.
    Mie nu mi-a placut la inceput,pentru ca e foarte aromat,dar cand am citit cate beneficii aduce organismului,mi-am reconsiderat pozitia.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba poza Lia! Cat despre supa, delicioasa intr-adevar si foarte sanatoasa

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina,
    Asa e .Si din pacate,pastarnacul e oarecum intr-un con de umbra.
    Trebuie reconsiderat.
    te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. hihihi pt un moment am crezut ca a venit toamna... Vesela mancarea, imbietoare culoarea, iar blidul superb... per total o invitatie la masa ce nu poate fi refuzata :D

    RăspundețiȘtergere
  6. ador pastarnacul! il pun la orice,tocmai am facut si eu o supa creama de legume,dar nu cu pastarnacul preponderent.am sa incerc.mia-mai placut si ideea cu chipsurile de pastarnac.aftfel iti doresc ,de 8 martie,sa fii iubita continuu si-ti mai doresc toate cele ce iti doresti tu in primavara asta ce se cam lasa asteptata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am descoperit si eu pastarnacul acum mai bine de doi ani de zile, cand am inceput diversificarea lui Tudor. AM ramas incantata de gust, aroma si densitate. De-atunci il folosesc mereu, chiar si in pireu ;-)
    Iau si eu o portie mare din supa asta parfumata, pana-mi notez reteta. Merci! puuup

    RăspundețiȘtergere
  8. Piciorus,
    Daca tot aduci vorba de invitatia la masa,in Baia Mare ar fi cateva locuri superbe de fotografiat.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pansi,

    O primavara superba si tie.:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Liana,

    Sa stii ca in pureul de cartofi nu am pus inca dar am sa incerc in combinatie cu putin usturoi.
    Pup si eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Iarăşi pe gustul meu!
    Asta fac mâine, să ştii! :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Ta-na-na-na!

    http://img862.imageshack.us/img862/6366/supapastarnac001b.jpg

    Tocmai m-am trezit dupa siesta post-supa de pastarnac :D

    RăspundețiȘtergere